Lite om mig och mitt sparande

Jag som skriver detta heter Malin och är 52 år. Utöver att skriva på lönkollen.se arbetar jag även som undersköterska (de senaste 25 åren). Som de flesta vet är undersköterska inget bra betalt jobb och jag har fått slita mycket för mina pengar. Som tur är har jag vart bra på att spara undan pengar regelbundet och kan förhoppningsvis ta tidig pension tack vare att mina pengar har växt i fonder. 

Jag vill att andra också ska få uppleva tryggheten och spänningen med att spara på ett enkelt sätt, så här kommer två enkla steg som gör att du kan börja om ungefär 5 minuter :), lycka till!

1. Fundera på dina mål och visualisera dem

Tänk på vad du vill ska hända med dina pengar. Vill du köpa saker för dem nu eller spara och få dem att växa i framtiden? Har du ett speciellt mål? - Ännu bättre. Det är alltid motiverande att sätta upp ett sparmål, exempelvis en bostad, resa eller bil.

2. Ta action och sätt undan pengar redan idag

Vill du börja spara utan att kunna röra pengarna och dessutom få dem att växa undertiden? Jag har använt banken Nordnet för mitt sparande, vilken jag vill rekommendera, men givetvis kan man spara på massa andra sätt. Fördelen med Nordnet är att det är helt gratis, säkert och tar ungefär 2 minuter att ladda ned.

#Vanliga frågor från våra läsare:

Nordnet är bank som gör det enkelt att spara och investera. Nordnet är helt klart en stor favorit i Norden och Sverige och har idag över en miljon kunder. Läs mer om Nordnet här.

Att regelbundet månadsspara är en trygghet och kan göra att du i framtiden har råd att köpa något du vill ha, eller helt enkelt bara njuta av ekonomisk trygghet.

Se hur mycket pengar du kan spara över tid

Det är jättespännande att se hur mycket pengar man kan spara över tid. Nordnet har en bra kalkylator som räknar ut hur mycket dina sparade pengar kan växa över tid. Läs mer och räkna här.

Se Magdalena från pengapeppen prata om sparande i två minuter:

Inlägget innehåller annonslänkar till Nordnet, vilket betyder att jag kan få betalt om du väljer att bli kund hos Nordnet med mina länkar.

I samarbete med Ratsit.