Ronaldo lön – Hur mycket tjänar Cristiano Ronaldo?

Cristiano Ronaldo är utan tvekan en av världens mest kända personer med över 510 miljoner följare på Instagram – och nu går han även till historien som världens bäst betalde idrottare genom alla tider.

2022 har vart ett händelserikt år i fotbollsvärlden, inte minst för Ronlado. Ronaldo lämnade Manchester United efter en svajig säsong och mycket skriverier i media. Under vinter-vm i Qatar fick arabvärlden upp ögonen för den klubblöse Ronaldo och det slutade med att den Saudiarabiska klubben Al-nassr erbjöd Ronaldo ett kontrakt värt så mycket pengar att det inte gick att tacka nej.

Hur mycket tjänar Cristiano Ronaldo?

Cristiano Ronaldo har en lön på dryga 2,2 miljarder kronor per år. Ronaldo tjänar således 70 kr per sekund, 4200 per minut, 252 000 per timme, 6 miljoner per dygn och 181,5 miljoner i månaden. Ronaldos lön i Al-nassr är dryga 6,5 gånger högre än den på 328 miljoner om året som stjärnan hade i Manchester United.

Ronaldo blir med sin nya lön i Al-nassr världens bäst betalde idrottare genom tiderna.

Kontraktet i Al-nassr sträcker sig över 2,5 säsonger och är alltså värt över 5,5 miljarder kronor. I den sanslösa lönen ingår dock även reklamjobb. Det är mycket på grund av reklamen som de kan erbjuda Ronaldo en så pass hög lön, då Al-nassr ska använda Ronaldo som en reklampelare för fotbollen i arabvärlden.

Utöver fotbollslönen i Al-nassr tjänar Ronaldo även bra med pengar genom samarbete med företag och på olika sociala plattformar. Det uppskattas att Ronaldo tjänar omkring 600 miljoner per år utöver lönen från fotbollen.

För att förstå hur mycket pengar Ronaldo tjänar kan man jämföra det med andra stora fotbollsstjärnor. Till exempel tjänar en av de bäst betalda spelarna i hela Premier league, Erling braut Haaland drygt 239 miljoner per år, alltså ungefär 10 gånger så lite som Ronaldo.

Läs också: Hur mycket tjänar en fotbollspelare i Sverige

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

I samarbete med Ratsit.